Un documentar de IMPACT va fi difuzat la Ateneul Iași

Un documentar de IMPACT va fi difuzat la Ateneul Iași

1
261
0
Friday, 07 October 2016
publicmedia

Documentarul de succes Demain( Ziua de Mâine) va fi difuzat în premieră locală la Iași, pe 26 octombrie, începând cu ora 18.00, la Ateneul din Tătărași.

afis-a2-guerilla-verde_august-2016Produs și regizat de Cyril Dion împreună cu Mélanie Laurent, pelicula a obținut Premiul César pentru cel mai bun documentar, iar luna aceasta este prezentat publicului ieșean cu ajutorul Asociației ECOTIC, cea care a implementat pentru prima dată în România un centru de colectare separată a deşeurilor provenite din gospodării.

DEMAIN a pornit o mișcare prin care arată întregii lumi că peste tot există soluții.”, declară Nicoleta Talpeș, Managing Director, Media Image Factory.

Documentarul a avut ca punct de pornire un studiu științific din anul 2012, publicat în revista Nature, care a dezvăluit cititorilor faptul că ecosistemele noastre se distrug, prin urmare condițiile de viață pe pământ se vor sfârși.

maxresdefault

Astfel, Cyril Dion și Mélanie Laurent, împreună cu o echipă formată din alte patru persoane, pornesc o cercetare în urma căreia doresc să afle ce ar putea provoca această catastrofă și cum ar putea fi ea evitată. De asemenea, aceștia au explorat lumea pentru a găsi soluţii capabile să salveze generaţiile viitoare.  Cercetarea s-a desfășurat în 10 țări: Franţa șiInsula Réunion, Elveţia, SUA, Marea Britanie, Danemarca, Belgia, Finlanda, Norvegia, Islanda, India.

Pentru producerea filmului s-a organizat o campanie de strângere de fonduri, scopul fiind colectarea sumei de 200.00 în două luni. Surpriza a fost recordul mondial atins, banii au fost strânși doar în două zile. O treime din donatori au cerut în schimbul donației să fie plantați copaci.

Accesul în sala de film se face în limita locurilor disponibile, pe baza unei rezervări prealabile la adresa office@imagefactory.ro.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Impact FM Romania