Va fi reluată căutarea alpinistului dispărut în avalanșa din masivul Călimani

Va fi reluată căutarea alpinistului dispărut în avalanșa din masivul Călimani

2
229
0
Monday, 15 January 2018
suceava

Căutarea alpinistului dispărut în avalanșa din masivul Călimani poate fi reluată, pentru că frigul din ultimele zile a redus considerabil riscul unei noi alunecări de zăpadă, a comunicat șeful formațiunii Salvamont din Vatra Dornei, Petrică Ariciuc.

La operațiune participă de această dată doar echipe salvamont din Vatra Dornei, Suceava, Mureș, Neamț, Sibiu, Maramures și Bistrița Năsăud. Deși un număr impresionanat de voluntari au dorit să sprijine căutarea, salavamontiștii dorneni au comunicat că nu pot recurge și la sprijinul acestora, pentru că  zona prezintă  încă risc de avalanșă precum și temperaturi  resimțite de -20 / -25 C, ceea ce  ar expune la potențiale pericole aceste persoane.

Reamintim că alpinistul dispărut făcea parte dintr-un grup de 3 montagnarzi experimentați care încercau să ducă drapulul României pe un vârf pe 1 decembrie. O avalanșă i-a surprins pe toți și doar unul a supraviețuit. OI femeie a fost recuperată decedată iar al treilea membru al grupului a fost de negăsit.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Impact FM Romania