VINO ÎN CIOCĂNEȘTI-COMUNA MUZEU!

VINO ÎN CIOCĂNEȘTI-COMUNA MUZEU!

3
761
0
Thursday, 08 February 2018
publicmedia

Astăzi de la ora 18.00, primarul comunei Ciocănești, Radu Ciocan, va aduce informații despre anul turistic 2018 în comuna muzeu Ciocănești!

Uliţele oraşului  este o emisiune realizată de Dorin Moldovan, un jurnalist cunoscut prin abordarea aleșilor din administrația publică și prin tenacitatea cu care susține ideea pentru o reușită administrativă în Bucovina.

Ulițele orașului, un talk –show săptămânal de Impact!

A fost conceput, în special, ca un talk-show economic și administrativ, dar nu vor lipsi dezbaterile pe teme sociale, de învățământ și cultură sau politice.

Necesitatea dialogului, a dezbaterii și a soluțiilor găsite în urma unor confruntări de idei, toate se regăsesc în cadrul talk-show ului Ulițele orașului, cu Dorin Moldovan.

 

 

 

Unde este Ciocănești și cum ajung acolo?

Comuna Ciocănești se afla în judetul Suceava și este declarată comună–muzeu, ca urmare a caracterului său unitar si unic în tara si în lume prin motivele nationale traditionale, sculptate pe fațadele caselor.

Ciocăneşti se află în vestul judeţului Suceava, la mai bine de 100 de km de municipiul reşedinţă de judeţ. Pentru a ajunge în această localitate, mergeţi pe DN 17 Suceava-Ciocăneşti-Cârlibaba.

Comuna Muzeu Ciocănești este atestata documentar din anul 1400, care consemneaza primirea muntelui Suhard, de catre Alexandru Cel Bun.

Ciocănești a fost prima asezare locuită aparuta în calea ctitorilor Moldovei, începând cu Bogdan si Dragos, întemeietorul de tara, pâna la Stefan Cel Mare si Sfânt, în secolul al XV – lea, unde au gasit mesteri făurari pentru armele lor. De aici vine si denumirea comunei Ciocănești, de la mesterii « ciocanari de arme » din atelierele lui Stefan cel Mare.

Ciocănești-comuna muzeu

Tradiția rămâne intactă, datorită unei decizii a Consiliul Local, care îi obligă pe locuitori să respecte arhitectura tradiţională.

Astfel, satul este un muzeu viu cu peste 600 de gospodării una mai frumoasă ca alta. Aici, turiștii pot să vadă care era stilul de viață al strămoșilor încă de acum sute de ani.

Bătrânii sunt adevărați ghizi turistici care prezintă cu mare mândrie războaie de țesut, oale, unelte, țesături și straie populare.

 

De admirat în Ciocănești

*Muzeul National al Ouălor Încondeiate

*Festivalul Național al Păstrăvului

*Festivalul Național al Obiceiurilor și Traditiilor Populare.

Oferta de cazare este una generoasă. În Ciocănești sunt aproximativ 15 pensiuni. O cameră costă între 50 și 100 de lei pe noapte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com