Workshop și lansare de carte la USAMV (14 iunie)

Workshop și lansare de carte la USAMV (14 iunie)

4
117
0
Friday, 14 June 2019
Evenimente

Performanța și dezvoltarea mașinilor agricole – temă de dezbatere la USAMV Iași

Ultimele tendințe în dezvoltarea mașinilor și utilajelor folosite în agricultură și industria alimentară vor fi dezbătute la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Iași (USAMV) în cadrul unui workshop organizat de către Academia de Ştiinţe Agricole şi Silvice (AȘAS), filiala Iași.

Manifestarea intitulată ”Tendințe în dezvoltarea performanțelor mașinilor agricole”, va avea loc astăzi, 14 iunie 2019, în Sala de conferițe, etajul I, din clădirea TPPA și este organizată de AȘAS împreună cu Secția de Mecanizare a Agriculturii și disciplina cu același nume din cadrul USAMV Iași.

La eveniment și-au anunțat prticiparea Mihai Nicolescu Secretarul general al AȘAS, prof. univ. Ioan Pirnă, Președintele Secției de Mecanizare a Agriculturii, AȘAS București, prim prorectorul Universității Agrare de Stat din Republica Moldova, conf. univ. Iurie Melnic și toți membrii asociați, corespondenți, titulari și de onoare de la Secția de Mecanizare. Dintre lucrările științifice ce vor fi prezentate la workshop amintim: ”Studii și cercetări privind tehnologiile de valorificare a coardelor rezultatelor de la tăierea în uscat a viței de vie pentru biocombustibil”- prof. univ. dr. Ioan Țenu, ”Modelarea tracțiunii roții cu pneu” – prof. univ. Radu Roșca, ”Cercetări privind optimizarea prin modelare matematică a unor procese de lucru ale mașinilor agricole” – conf. univ. Petru Cârlescu, ”Standuri și mașini realizate în cadrul cercetărilor efectuate la disciplinele de mecanizare a agriculturii” – șef lucrări dr. Dan Cazacu, ”Cercetări privind proiectarea și realizarea unui model experimental pentru uscarea semințelor de cereale și plante tehnice” – asist. univ. dr. Vlad Arsenoaia.

La finalul workshop-ului se va lansa cartea ”Mecanizarea agriculturii în universități și unități de cercetare din zona Moldovei”, coordonatorul lucrării fiind prof. univ. dr. Ioan Țenu.

Comments are closed.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Impact FM Romania